letnji solsticij tai chi umece cija

Unutar naše svesti nalazi se ogromna sila, energija koja poboljšava našu vitalnost i izdržljivost, jača naš imuni sistem i čuva celokupno zdravlje.
Qi (ći), “životna sila” ili “vitalna energija”, pokretač je svemira, energije u nama i oko nas.
Qi Gong kombinuje pokret, meditaciju i disanje kao način negovanja i pojačavanja naše prirodne energije pojačavanjem svesnosti njenog protoka kroz telo.

Kroz praktikovanje Qi Gonga možemo da osvestimo i uskladimo svoje unutrašnje veze sa prirodom, njihove zakonitosti, manifestacije i razvoj.
Postižemo postepenu samospoznaju i evoluciju fizickih, mentalnih i spiritualnih nivoa ostvarenja, ali i razvijanje lične duhovne nezavisnosti.

Na ovoj radionici imaćemo priliku uz pomoć Qi Gonga i posebne energije koju nosi letnji solsticij, da dodjemo u kontakt sa svojom kreativnom i isceljujućom energijom.
Letnji solsticij ukazuje da je tada energija Yang na vrhuncu i astrološki to je najbolje doba godine za jačanje unutrašnje stabilnosti i duhovno uzdizanje.
U mnogim tradicijama letnji solsticij je bio dan velikih moći, ispunjen mističnom energijom za obavljanje rituala obilja.

Naši preci, pridavali su veliki značaj kako solsticijumima – zimskom i letnjem, tako i ekvinocijima – prolećnoj i jesenjoj ravnodnevnici.
Letnji solsticij predstavlja vreme slavlja, radosti, kreativne energije, dok se u astrološkom smislu povezuje sa novim počecima, novim projektima i intenzivnom energijom.
Danas ovaj festival se proslavlja kao uvod u novi ciklus i vreme kada treba raditi na poboljšanju i obnovi energije.

Program tehnika tokom radionice :

• tehnike relaksacije
• tehnike disanja
• vežbe upravljanja energijom u sedećem ili ležećem položaju pod nazivom tehnike Čija (MEDITACIJA)
• Qi Gong kineske vežbe za zdravlje
• Proslava “Letnji solsticij”

Radionicu vodi Ivana Grahovac

Imamo posebnu priliku da saznamo nešto više o solarnoj eklipsi od naše divne prijateljice i astrologa Ksenije Šutilović.

Cena 4.000 rsd
Redovni vežbači 3.500 rsd
Cena uključuje vegeterijanski ručak i napitke tokom radonice

umece.chija@gmail.com

Qi Gong Umece cija AVALA