Taichi ji gong umece chija
CELOVITOST DUŠE I TELA
RT VESLO, 27.08 – 03.09.2022
Radionica PORODIČNI RASPORED / Maja Mandić Marković
TAI CHI & QI GONG “Umeće Čija” / Ivana Grahovac
 
Vreme je za aktivan odmor i obnavljanje celovitosti. Naše biće žudi da se vrati u balans – telo, osećanja, um, duša… Takođe, želimo da napravimo korak više – do otvorimo nove horizonte u svom životu, povratimo vitalnu snagu, ojačamo i usavršimo svoje fizičke, mentalne i emotivne kapacitete.
Umorni smo od posla, obaveza, rutine koja nas sputava. Zanemarili smo neke potrebe svog tela da bismo trčali svoju svakodnevnu trku. Sputali smo svoje misli, snove, želje, brige, strahove i gurnuli ih negde sa strane u podrum polusvesti da se bavimo njima kad se steknu uslovi i bude vremena.
Maja Mandić Marković je psiholog, edukator i konstelator porodičnog rasporeda, NLP Master, sertifikovani trauma terapeut, hipnoterapeut sa više od tri decenije iskustva u radu sa pojedincima i grupama u oblasti različitih psiholoških i duhovnih problema a u cilju razvoja i ostvarenja ljudskih potencijala.
PORODIČNI RASPORED
U okviru aktivnog odmora Maja drži sedmodnevnu radonicu PORODIČNI RASPORED čiji cilj je da obnovimo svoju psihičku i duševnu celovitost da bismo se vratili snažni i transformisani u svakodnevni život. Radionica je usmerena na raščišćavanja unutrašnjih blokada, oslobađanju psihičke snage i oblikovanja autentične vizije za ostvarenje važnih ciljeva. Teme su sledeće: ljubav prema sebi – ja sam ona koja jesam, unutrašnje dete – kreativnost i radost, roditelji kao kapija života, anđeli i demoni partnerske ljubavi, integracija odrasle ličnosti, kako snovi koji postaju stvarnost. Radionice će se održavati u večernjim časovima.
TAI CHI & QI GONG “Umeće Čija”
Tokom sedmodnevne radionice imaćete priliku da se upoznate sa čarolijama koje nam donose taoističke tehnike proz praktikovanje Qi Gonga i Tai Chija.
Vežbanje angažuje sve nivoe ljudskog bića, samospoznaju i evoluciju fizickih, mentalnih i spiritualnih nivoa ostvarenja, ali i razvijanje lične duhovne nezavisnosti.
Kroz praksu razvijamo bolji kontakt sa prirodom, stičemo integritet, samopouzdanje, celovitost što se pozitivno odražava i na posao kojim se bavimo, na odnose sa ljudima i na svakodnevni život.
Učimo da se oslobađamo napetosti, stičemo unutrašnju kondiciju i snagu, savršeno zdravlje, vitalnost i dugovečnost.
Postajemo lagani, gipki i snažni, učimo da se krećemo celim telom, slobodno i u skladu sa zakonima i energijama prirode.
Radićemo vežbe disanja, istezanja, relaksaciju, vežbe upravljanja energijom, koordinaciju kroz jednostavan pokret. Naučićemo kako da revitalizujemo svoje telo i energiju uz tehnike Qi Gong meditacije. Tai Chi & Qi Gong mogu praktikovati osobe svih starosnih grupa.
Vežbaćemo u pre podnevnim časovima pored mora.
Ivana Grahovac, violončelistkinja i instruktorka Tai Chi Chuana i Qi gonga koja iza sebe ima preko dvadeset godina praktikovanja različitih zapadnih i istočnih duhovnih veština, hata jogu, pranično lečenje, sistemske i porodične konstelacije itd.
Obuku za instruktorku Tai Chu Chuana i Qi Gonga završava u Francuskoj u školi l’Art du Chi (Umeće čija).
Ivana ima dugogodišnje iskustvo u podučavanju Qi Gonga i Tai Chi Chuana, vokalne energetske tehnike, tehnike disanja, Kirikido, Kung fu formu i druge tehnike iz taoističke prakse.
 
 
INFORMACIJE I KONTAKTI ZA PRIJAVLJIVANJE:
+381 63 269-339 – IVANA GRAHOVAC
+381 63 277-973 – MAJA MANDIĆ MARKOVIĆ
SMEŠTAJ DREAMTIME
2 Vile nude klimatizovani smeštaj sa sopstvenim bazenom, pogledom na bazen i popločanim dvorištem u Luštici. Ovi objekati pored plaže imaju bilijarski sto, stoni tenis i besplatan privatni parking.
Opremljene su savremeno i sadrže Blu-ray plejer, kuhinju sa mašinom za pranje posuđa, mikrotalasne pećnice i frižidere, dnevni boravak sa prostorom za sedenje i trpezarijom, svaka ima po 4 spavaće sobe sa ukupno 16 mesta kao i 3 kupatila sa hidromasažnom kadom i bideom. Na raspolaganju su flat-screen
Recepcija radi non-stop. Osoblje recepcije govori engleski, slovenački, hrvatski i srpski jezik i rado će vam pomoći oko planiranja boravka.
Na placu je i dečije igralište i teren za basket. Gosti mogu plivati u bazenu na otvorenom, pešačiti, gnjurati ili se mogu opustiti u vrtu uz korišćenje pribora za pripremu roštilja.
Plava pećina u zalivu Luštica nalazi se na 1,1 km od objekta Villa Ariel. Najbliži aerodrom je Aerodrom Tivat, udaljen 15 – 20 km od smeštajnog objekta. Ishrana je na bazi polupansiona.
 
PREVOZ je u sopstvenoj organizaciji.
CENA je 650 evra po osobi. U cenu je uključen smeštaj, ishrana i radionice.
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU 100 evra.
NEOPHODNA JE UPLATA REZERVACIJE (300 evra) KOJA SLUŽI ZA BUKIRANJE SMEŠTAJA. U SLUČAJU OTKAZIVANJA PRENOSIVA JE NA DRUGO LICE, ALI SE NOVAC NE VRAĆA.
Možete otići na klasičan odmor. Verovatno ćete se odmoriti kako želite, ali takođe je moguće da ćete se suočiti sa fizičkim manifestacijama godišnjeg umora: glavoboljom, nesanicom, potrebama tela koje su zanemarivana. Takođe u psihološkom smislu moguća je pojačana anksioznost, nezadovoljstvo, uznemirujuće misli i izranjanje nerešenih psiholoških tegoba.
Odlučujući se za aktivan odmor, na sigurnom mestu za telesnu i psihičku transfotmaciju istinski obnavljate svoje snage i kapacitete.
Odmarate se izdvojeni, zaštićeni u nedirnutoj prirodi izvan buke i remećenja svakodnevnog života.
Radite vežbe koje obnavljaju vaše telo i pokreću vitalnu energiju.
Učite, čitate i stičete nove veštine.
Kraj tirkizno bistrog mora, uz šum talasa, glatkoću stena i mirise mediteranskog rastinja boravite, šetate, plivate ili meditirate. Tako istinski povezujete svoje biće sa energijama zemlje i mora i ponovo postajte jedno sa prirodom.
Okrećete se ka kraljevstvu svoje duše ponovo pronalazeći svoje jastvo i zanemarene potencijale i darove.
Isceljujete svoju psihu osobađajući se rana, strahova i tereta iz prošlosti.
Pokrećete u sebi kreativnost i radost.
Otvarate se za ljubav prema sebi, porodici, dragim ljudima i svetu koji nas okružuje.
Dozvoljavate da vas ispuni vizija života kojim želite da živite.
Želimo vam svako dobro,
Ivana Grahovac i Maja Mandić Marković